2017. március 25. 12:38 - SportBetyárok

Darts PL: Izgalom nincs, "csak" világrekord

- Megvan a két kieső, Gerwen világrekordot döntött

Ahogy a beharangozóban leírtuk, a két sereghajtónak, Kim Huybrechtsnek és Jelle Klaasennek pontot kellett volna szereznie ahhoz, hogy az Ítéletek Éjszakáján még meglegyen az esélyük arra, hogy beverekedjék magukat a legjobb 8 közé. 

Kim Huybrechts a skót Gary Andersonnal élet-halál harcot vívott, ültek a triplái is, de azért észrevehető volt, hogy nem tud teljes mértékben a mérkőzésre koncentrálni magánéleti problémái miatt.
Gary Anderson ellenben a feladatára összpontosított, és magabiztosan játszva, három 100 feletti kiszállóval megspékelve 7-2-re győzedelmeskedett.

Jelle Klaasen az angol Adrian Lewis ellen játszott, s szintén pontok kellettek volna az életben maradáshoz. A holland az egész mérkőzésen rém gyengén játszott, gyakorlatilag lehúzta magával Lewist is, s bár 5-5-nél még lehettek izgalmak, összességében bűnrossz mérkőzés volt. Ezt a tényt alátámasztja, hogy Adrian Lewis úgy nyerte meg a partit 7-5-re, hogy mindössze 84.39 pontos átlaga volt...

Ezzel tehát eldőlt, hogy Huybrechts és Klaasen is búcsúzik az idei Premier League küzdelmeitől, az Ítéletek Éjszakája fordulóján a becsületükért játszhatnak majd.

Michael van Gerwen és James Wade csatája nagy küzdelmet hozott, a lejátszott 11 leg alatt 10 darab 180-at dobtak, mely végén a holland örülhetett. 7-4-es győzelmével nem csak a tabella első helyét vette át, hanem egy világrekordot is megdöntött: a TV-s meccsek leghoszabb győzelmi sorozatát produkálta, Phil Taylort megelőzve 44 televízió által közvetített mérkőzésen maradt veretlen...

A Professional Darts Corproation videója

...hogy aztán az  est leginkább várt mérkőzésén, a holland gigászok csatáján a veterán Raymond van Barneveld ellen véget is érjen sorozata. Barneveld a játszma során kétszer is produkált egy 3-0-ás "rohanást", rögtön a mérkőzés elején, majd 4-3-as Gerwen vezetésnél is, s végül 7-5-re verte meg ellenfelét.

A nagy öreg Phil Taylor a listavezető Peter Wright-tal mérkőzött meg. Megmondom őszintén, a játékosok elmúlt időszakban nyújtott produkciója fényében biztos Wright győzelmet vártam, ugyanakkor tudtam, hogy ha valaki, akkor Taylor képes visszatalálni korábbi játékához. Ez meg is történt, Peter Wright hullámzó teljesítményét kihasználta, és 7-5-re verte meg skót ellenfelét. Érdekesség, hogy a Premier League története során első győzelmét aratta Wright felett.

Folytatás jövő héten, Cardiffban!

Tabella a 8. fordulót követőenpl_tabella8.jpg



J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5612368391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása