2017. március 22. 21:06 - SportBetyárok

Ha csütörtök, akkor PDC Premier League

- Manchesterben folytatódik a sorozat

Szabolcs barátommal körülbelül 3 éve kezdtük el követni a darts legfontosabb eseményeit, a pontos szabályok megértése, majd az első nyilak kézbevétele után pedig rögtön a sport szerelmeseivé váltunk. Bár többen megkérdőjelezik a sportok között elfoglalt helyét, állítom, hogy bőven képes azt a színvonalat hozni, mint bármely más népszerű sportág egy-egy mérkőzése, sőt...

Na de erről majd később....

A PDC Premier League 8. fordulójában csatlakozunk be az eseményekbe, melynek Manchester városa ad otthont. Számomra ez a város igen különleges, hiszen volt szerencsém ott járni pár éve, ahol egy nagyon jó barátomat látogattam meg. Természetesen a helyi legendás futball csapat, a Machester United mérkőzését is megtekintettem, de az utazás nem emiatt marad emlékezetes. A modern épületek, és a klasszikus téglaépületek tökéletes összhangja, az angolos időjárás, a fish and chips mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy életre szóló élmény legyen.

manchester.jpg

Egy külön posztot megeresztek a későbbiekben a Manchesteri élményeimről, de most kanyarodjunk vissza a dartsra!

A manchesteri forduló az utolsó a 'Judgement Night' előtt. Az Ítéletek Éjszakáján dől el, melyik két versenyzőtől búcsúzhatunk a tízből, ugyanakkor nem biztos, hogy olyan izgalmakat hoz majd, mint az elmúlt években, ugyanis a holnapi játéknapon az első lényegi kérdések eldőlhetnek:

Kim Huybrechtsnek és Jelle Klaasennek muszáj pontot szereznie, ha bent szeretne maradni. Tegyük hozzá, hogy ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a belga Gary Andersonnal, a holland pedig Adrian Lewisszal csap össze. Dave Chisnallnak is észnél kell lennie, hiszen bár 6 pontjával jelenleg a bennmaradást érő 8. helyen áll, egy mérkőzéssel többet játszott üldözőinél, így ő legközelebb csak Cardiffban, az Ítéletek éjszakáján fog színpadra lépni. Ha ott pontot szerez, akkor bebiztosíthatja a helyét a legjobb 8 között.

A képlet egyszerű a két sereghajtó számára: minimum pontot kell szerezniük ahhoz, hogy a sorsdöntő esten még megragadhassák az utolsó szalmaszálat!

A jelenlegi listavezető Peter Wright a rekordbajnok Phil Taylorral játszik, Michael van Gerwen pedig korábbi sérülése miatt duplázik, először a harmadik helyen tanyázó James Wade-el, majd honfitársával, Raymond van Barnevelddel is megmérkőzik.

A mezőny ugyanakkor nagyon sűrű, így akár már holnap este változások állhatnak be a tabellán.

 Állás a 7. fordulót követően
pl_tabella7_mancheszter_2.jpg

J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5412362615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása