2017. május 18. 14:06 - SportBetyárok

NBA: Konferencia-döntők!

- a nyugati és keleti konferencia döntőinek párosításai

conference_finals_vegyes_masolata.jpg

 

Megkezdődött a harc a konferencia-győzelmekért, nyugaton a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs, keleten a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics küzd meg egymással.

NYUGAT

A Golden State Warriors mindkét szériáját 4-0-al tudta le, vagyis veretlenül érkezett meg a nyugati döntőbe. A Spurs két 4-2-es győzelemmel érkezett meg, előbb a Grizzliest, majd a Rockets-ot legyőzve.

Ezen sorok írásakor már tisztában vagyok az első mérkőzés eredményével, s sajnos az ott látottaktól nem tudok elvonatkoztatni. A Spurs magabiztosan szedte ízeire az esélyesebbnek tartott hazai csapatot, azonban a texasiak sztárja, Kawhi Leonard egy sajnálatos bokasérülés miatt 24 percnyi játékot követően kivált a játékból. 25 pontos előnyüket ezután szépen lassan leadták, és a Curry - Durant duó szintlépésével végül el is veszítették a már megnyert meccsüket. A helyzetet súlyosbítja, hogy Leonard 1 mérkőzést még biztosan kihagy, de ha többet is, akkor vélhetően már el is dőlt a párharc - legnagyobb bánatomra.

Sosem voltam egy nagy Spurs-szimpatizáns, ugyanakkor el kell ismerni, hogy remekül van felépítve a csapat időtlen idők óta, Gregg Popovich zsenialitásához pedig kétség sem férhet. Nincsenek flegma, nagyképű sztárjaik, nem feltűnősködnek, és királynak sem nevezik magukat. Csak teszik a dolgukat.

Remélhetőleg Leonard felépül, és egy jó, 7 meccsig tartó párharc kerekedik ki belőle.

TIPPEM: GSW - SPURS 4-3

 160126004216-stephen-curry-san-antonio-spurs-v-golden-state-warriors_main-video-player.jpeg

 

KELET

Keleten a Cleveland érkezett meg két 4-0-ás sorozattal, sem a Pacers, sem a Toronto nem tudta lelassítani őket. A Boston a szerencsének is köszönhetően (Rondo sérülése) jutott túl a Chicago Bulls csapatán, majd egy vérrel-verejtékkel kiszenvedett 4-3-as összesítéssel verte a fővárosi Wizards alakulatát.

A fáradtabb csapat érthetően a Boston, akik szép kosárlabdát játszanak ugyan, és Isaiah Thomas vezérletével remek alapszakaszt zártak, de sajnos nem lesznek elegek a LeBron James vezette Cavs rohamai ellen.

A Cleveland vezére ismét playoff-üzemmódba kapcsolt, egyszerűen megállíthatatlannak tűnik. Úgy gondolom, hogy egyedül a Spurs védekezése tudná őt megfogni, a Golden State pedig tűzerejével dobhatná túl őket. A Boston különösebben egyikkel sem rendelkezik, így maximum két győzelmet jósolok nekik.

Jó lenne, ha a nagydöntőbe új csapatok érkeznének, de idén még talán nem így lesz.

TIPPEM: CAVS - CELTICS 4-2

-fe5ed943a44cecf1.jpg

 

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr212513901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása