2017. június 05. 12:23 - SportBetyárok

NBA: Megkezdődött a Döntő

- a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers csata újabb felvonása

finals2017_masolata.jpg

 

Ember legyen a talpán, aki megmondta volna a szezon előtt, hogy a 2017-es NBA döntőbe ismét a GSW és a Cavs jut be. 

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Keleten egy csapat van, az pedig LeBron királyé, ám minden idők egyik legjobbja a tavaly vérrel-verítékkel megszerzett bajnoki arany után sem állt meg a toborzással, minőségi játékosokat hozatott maga mellé a trófea megőrzése érdekében. 
Gyakorlatilag minden nehézség nélkül mentek végig Keleten, az Indiana-t és a Toronto-t 4-0-al, a Boston-t 4-1-el küldték haza.

A Golden State a tavalyi döntőt részben nagyképűségének köszönhetően elvesztette, történelmi buktát hajtottak végre a 3-1-es vezetést követően.
Nem bízták azonban a véletlenre, a nyár folyamán megkörnyékezték legnagyobb nyugati riválisuk sztárját, Kevin Durant-et, aki az 'If you can't beat them, join them' - elvre hivatkozva alá is írta szerződését a szupersztárokkal teli csapathoz.
Nyugat az elmúlt egy-két évben már így is az "övék" volt, ezzel az igazolással pedig végérvényesen megváltották bérletüket a döntők előterébe. Talán a Spurs állhatott volna a legközelebb ahhoz, hogy meglepetést okozhasson, azonban legjobb és legrutinosabb játékosaik (Kawhi Leonard, Tony Parker) végzetes sérülésével és kiesésével teljesen esélytelennek bizonyultak.
A GSW így 3 söpréssel, összességében 12-0 mérleggel érkeztek meg a fináléhoz.

Többen úgy emlegetik a Warriors-Cavs párharcot, mint a korábbi nagy rivalizálást például a Bulls és a Pistons, a Boston és a Lakers, vagy a Pacers és a Knicks között (hogy csak párat emeljek ki), de ez már teljesen másról szól. A mai NBA-ben úgy néz ki, hogy akkor van esélyed a bajnoki címre, ha szupercsapatot építesz (ld. Boston Celtics, Miami Heat, stb.). Míg korábban aí legnagyobb sztárok egymás ellen feszültek, hogy bebizonyítsák,ők a jobbak, addig mára inkább összeállnak, és a könnyebb utat választják.

Hogy ez jót tesz-e az NBA-nek, abban nem vagyok bizonyos, de kövessük figyelemmel a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers döntőjét, hiszen akciókban, kinti dobásokban, és hatalmas zsákolásokban minden bizonnyal nem lesz hiány!

TIPP: GSW - Cavaliers 4-2

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!
2017. május 18. 14:06 - SportBetyárok

NBA: Konferencia-döntők!

- a nyugati és keleti konferencia döntőinek párosításai

conference_finals_vegyes_masolata.jpg

 

Megkezdődött a harc a konferencia-győzelmekért, nyugaton a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs, keleten a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics küzd meg egymással.

NYUGAT

A Golden State Warriors mindkét szériáját 4-0-al tudta le, vagyis veretlenül érkezett meg a nyugati döntőbe. A Spurs két 4-2-es győzelemmel érkezett meg, előbb a Grizzliest, majd a Rockets-ot legyőzve.

Ezen sorok írásakor már tisztában vagyok az első mérkőzés eredményével, s sajnos az ott látottaktól nem tudok elvonatkoztatni. A Spurs magabiztosan szedte ízeire az esélyesebbnek tartott hazai csapatot, azonban a texasiak sztárja, Kawhi Leonard egy sajnálatos bokasérülés miatt 24 percnyi játékot követően kivált a játékból. 25 pontos előnyüket ezután szépen lassan leadták, és a Curry - Durant duó szintlépésével végül el is veszítették a már megnyert meccsüket. A helyzetet súlyosbítja, hogy Leonard 1 mérkőzést még biztosan kihagy, de ha többet is, akkor vélhetően már el is dőlt a párharc - legnagyobb bánatomra.

Sosem voltam egy nagy Spurs-szimpatizáns, ugyanakkor el kell ismerni, hogy remekül van felépítve a csapat időtlen idők óta, Gregg Popovich zsenialitásához pedig kétség sem férhet. Nincsenek flegma, nagyképű sztárjaik, nem feltűnősködnek, és királynak sem nevezik magukat. Csak teszik a dolgukat.

Remélhetőleg Leonard felépül, és egy jó, 7 meccsig tartó párharc kerekedik ki belőle.

TIPPEM: GSW - SPURS 4-3

 160126004216-stephen-curry-san-antonio-spurs-v-golden-state-warriors_main-video-player.jpeg

 

KELET

Keleten a Cleveland érkezett meg két 4-0-ás sorozattal, sem a Pacers, sem a Toronto nem tudta lelassítani őket. A Boston a szerencsének is köszönhetően (Rondo sérülése) jutott túl a Chicago Bulls csapatán, majd egy vérrel-verejtékkel kiszenvedett 4-3-as összesítéssel verte a fővárosi Wizards alakulatát.

A fáradtabb csapat érthetően a Boston, akik szép kosárlabdát játszanak ugyan, és Isaiah Thomas vezérletével remek alapszakaszt zártak, de sajnos nem lesznek elegek a LeBron James vezette Cavs rohamai ellen.

A Cleveland vezére ismét playoff-üzemmódba kapcsolt, egyszerűen megállíthatatlannak tűnik. Úgy gondolom, hogy egyedül a Spurs védekezése tudná őt megfogni, a Golden State pedig tűzerejével dobhatná túl őket. A Boston különösebben egyikkel sem rendelkezik, így maximum két győzelmet jósolok nekik.

Jó lenne, ha a nagydöntőbe új csapatok érkeznének, de idén még talán nem így lesz.

TIPPEM: CAVS - CELTICS 4-2

-fe5ed943a44cecf1.jpg

 

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!
2017. május 18. 13:10 - SportBetyárok

Darts PL: Londonban fény derül a bajnok kilétére!

- végállomásához érkezett a PDC Premier League

 

anderon_van_gerwen_taylor_wright.jpeg

A 2017-es Darts Premier League szezon végéhez értünk. A mai napra is remek párosítások alakultak ki, izgalmakban vélhetően ma este sem lesz hiány.

Michael van Gerwen vs Gary Anderson

Az első elődöntő párosítása rögtön betudható a világbajnoki-döntő visszavágójának, melyet a holland gyakorlatilag simán behúzott.

43 alkalommal találkozott egymással pályafutása során a két fél, a tények pedig nyomasztó Gerwen-fölényről számolnak be: 27 holland győzelem mellett 14 Anderson-diadal, és 2 döntetlen szerepel. Az idei PL-kiírás során kétszer találkoztak, egy döntetlen mellett egy Gerwen-siker született.

Szintén az ő győzelme mellett áll az a statisztikai tény is, hogy korábban egyik PL-elődöntőben sem esett ki a legjobb négy között, mindig a döntőben szerepelt, valamint meglehetősen ritkán roppan össze nagy nyomást alatt.

Anderson azonban bármikor képes szintet lépni, s ha valamikor, akkor most kell össze kapnia magát, a 10 győztes legig tartó párharcban pedig bármi megtörténhet.

gary-anderson-michael-van-gerwen-sid-waddell-trophy-world-darts-championship_3383459.jpg

Peter Wright vs Phil Taylor

Peter Wright az utóbbi időkben zseniálisan játszik, tornagyőzelmek, remek kiszállók színezik játékát. Meglehetősen stabil játékossá vált mára, a korábbi időszakhoz képest sokkal magabiztosabbnak tűnik a porondon, már simán elhiszem, hogy megnyeri a meccseit.

Az ellenfél azonban nem más, mint az utolsó forduló(k)ban a negyedik helyet megkaparintó, rekordbajnok és legenda Phil Taylor, akit sosem szabad lebecsülni. Számára ez az utolsó PL-szezon, így vélhetően szeretne "éremmel" búcsúzni. 20 Taylor, 9 Wright győzelem, 3 döntetlen az örökmérleg, s az idei PL- ben mindketten 1-1 meccset nyertek egymás ellen.

16655_sydneysf_taylor1.jpg

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy van Gerwen - Wright döntő lesz, de megmondom őszintén, akkor sem lepődnék meg, ha Taylor és Anderson meccselne az aranyért.

Akárhogy is, remek estének nézünk elébe!
A döntő megtekinthető ma este 20:00 - tól a Sport1 csatornáján!

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!
2017. május 11. 09:11 - SportBetyárok

Darts PL: Phil Taylor vagy Dave Chisnall lesz a befutó?

- ma este kiderül, hogy melyik nagyágyúnak sikerül bejutnia a rájátszásba.

Ma este az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik Aberdeenben, ahol eldől mely versenyzőkkel találkozhatunk a rájátszásban. 

Mivel a legutóbbi sheffieldi fordulóban Barney, Lewis és Wade is kikapott, így a maradék esélyük is elszállt, hogy bejussanak a playoffba, míg a Gerwen, Wright, Gary Anderson triónak sikerült már kvalifikálnia magát. 

Egy kérdés maradt csak ma estére:

Phil Taylor vagy Dave Chisnall csípi el az utolsó befutó helyet?

matchplay-day3-phil-taylor-dave-chisnall_3327611.jpg

Chisnallnak nincs túl sok sansza a továbbjutásra, annak ellenére, hogy egészen hihetetlen főnixmadárszerű feltámadást produkált az utóbbi hetekben, ezzel megadva magának az esélyt a rájátszásba jutáshoz.

De miért mondom, hogy gyakorlatilag esélytelen?

Nos azért, mert nem elég, hogy Taylor 2 ponttal többel rendelkezik nála (Taylor 17 pont, Chizzy 15 pont), legarányban is elég tetemes fórral rendelkezik az angol legenda. Ez Chizzynek -5-ös, míg Taylornak +5-ös, ergo Chizzynek minimum egy söprést kéne végrehajtania James Wade ellen és Taylornak is egy elég nagy vereséget kéne elszenvednie Lewistól ahhoz, hogy a 10 leges különbség nullázódjon, aminek az esélye valljuk be, igencsak csekély. Összegezve tehát Chisnallnak megvan az esélye a továbbjutásra, de ehhez a csillagok szerencsés együttállására van szüksége.

Ma még további két mérkőzést tekinthetünk meg, melyek a változatosság kedvéért szintén igencsak komoly téttel bírnak. Gerwen és Wright fej-fej mellett küzd az alapszakasz győzelemért, ami a dicsőség mellett igen komoly pénzjutalommal is jár (25000 font). Gerwen a skót Anderson ellen lép pályára, számára jó ómen lehet az aberdeeni helyszín, a nagy darts fanatikusok emlékezhetnek: tavaly pont itt érte el MvG a világrekordot jelentő 123.40-es átlagot Michael Smith ellen. Ennek ellenére meglepetést szimatolok, Anderson elcsíphet egy döntetlen ma este.

A skót nagymenő a holland van Barneveld ellen lép színpadra ma este. Barneynak mostanában nem jön ki a lépés, egy abszolút átlagos, szürke teljesítményt produkál, Wright viszont pont a héten nyerte meg European Darts Grand Prix elnevezésű tornát, ahol a döntőben pont Gerwent verte sima 6-0-s söpréssel. Mindent egybevetve Wright biztos rámozdul az alapszakasz győzelemre és Barney ellen minden esélye megvan egy nagyobb arányú győzelemre is.

Tippjeim:

Dave Chisnall - James Wade: 7-2
Phil Taylor - Adrian Lewis: 7-4
Peter Wright - Raymond van Barneveld: 7-2
Michael van Gerwen - Gary Anderson: 6-6

allas_14_ford.jpeg

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

Sz

Szólj hozzá!
2017. május 05. 11:21 - SportBetyárok

NBA: Rájátszás, 2.kör - NYUGAT

konferencia2nyugat_masolata.jpg


Vége az NBA Rájátszás első körének, kialakult a 4 legjobb mezőnye. Lássuk, mi történt, és mi várható a párharcok során!

Golden State Warriors vs Utah Jazz

A GSW a Portlandet söpörte ki az első körben. Kevin Durant pár meccs erejéig nem lépett pályára, ám nélküle is gördülékenyen játszott az alapszakasz győztese. A TrailBlazers küzdött becsületesen, de be kell látni, hogy ez ellen a Warriors ellen maximum 2 győzelem lett volna reális elvárás. A Portlandnek erősödnie kéne a nyáron, ha fontosabb szerepet szeretnének, de Lillard és McCollum is nagy pénzt keres, jelentős összegeket senkinek nem tudnak ajánlani, így maximum csere útján léphetnének előre.

A Utah Jazz 4-3-as összesítéssel jutott túl a Los Angeles Clippersen, mely számomra nem volt meglepetés. A Clippers idén is balszerencsés volt, a párharc elején lesérüpt Blake Griffin, és már nem is tudott segíteni csapatának. Paul és Jordan igyekeztek, de például JJ Redick teljesen eltűnt a párharcban, az ő kinti dobásaira nagy szüksége lett volna a csapatnak.Kérdés, hogy a Griffin-Paul-DeAndre Jordan trió megmarad-e a nyáron, hiszen látszik, hogy a végső cél közelében sincsenek, érdeklődőkből pedig nincs hiány. Érdekes nyár elé nézünk az ő szempontjukból is.

A Jazz nagyon jó csapat lett nyugaton, és ha nem a GSW ellen játszanának, akár komolyabb esélyük is lehétne, így viszont szerintem a tisztes helytálláson kívül nem sokra mennek majd a párharc során. Utah-ban megszorongathatják a Warriorst, de nagyobb reményeik nem igazán lehetnek. Szimpatikus csapat, és ha a magot egyben tudják tartani, hosszabb távon sikeresek lehetnek.

TIPP: Golden State Warriors vs Utah Jazz 4-1

ap_1152541636.jpg

 

San Antonio Spurs vs Houston Rockets

A Spurs 4-2-es összesítéssel jutott túl a harapós Grizzlies ellen. A csapatot a GSW-hez hasonlóan talán nem kell bemutatnom, a Warriors mögött a második legnagyobb döntő-esélyesnek tartom őket. Gregg Popovich neve biztosíték a minőségi játékra, csapata Duncan visszavonulásával sem lett gyengébb a pályán, noha az öltözőben betöltött szerepe hiányozhat. 

A Rockets meglehetősen simán jutott túl az Oklahoma elleni párharcon, Westbrook történelmi alapszakasza után a Rájátszásban is remek számokat hozott, de ez ide most kevés volt. D'Antoni legénysége azonban remekül muzsikál, gyakorlatilag az egész szezon során. A megfelelő játékosok érkeztek a csapatba a nyáron, támadásban nagyon erősek, viszont a védekezésben még rengeteg hiányosságuk van. Ugyanakkor érzésem szerint rendesen meg fogja nehezíteni kollégája, Gregg Popovich dolgát, viszont az átalakult Rockets szerintem idén még nem fog nyugati döntőt játszani.

TIPP: San Antonio Spurs vs Houston Rockets 4-3

9665928-nba-houston-rockets-at-san-antonio-spurs.jpeg

Szólj hozzá!
2017. május 04. 12:39 - SportBetyárok

Ma esti program: Celta Vigo - Manchester United

- miben bízhatnak a spanyolok az angol sztárcsapat ellen?

A megszokottá vált kedd-szerdai BL meccsnapokat követően a csütörtök az Európa Ligáé, ahol a tét szintén a döntőbejutás. Tegnap már lejátszották az első elődöntőt, ahol az Ajax iskolajátékkal, 4-1-re tudta legyőzni francia ellenfelét és fél lábbal a döntőben érezheti magát.

A mai este főszereplői viszont a spanyol bajnokságban jelenleg középmezőnyben pihenő Celta Vigo és az abszolút EL trófeára hajtó angol gigász, a Manchester United. 

18b57eccc0b8456abda645a75fd46c08.jpg

forrás: manutd.com

De hogyan jutottak idáig a csapatok?

Nos, miután kiderült, hogy a siralmasra sikeredett Van Gaal éra utolsó felvonását követően csak az Európa Ligában mutathatják meg magukat Európának a Vörös Ördögök, egy cél lebegett a szemük előtt: Trófeát mindenáron!

Időközben a 2016/2017-s szezon bajnoki meccsei is úgy alakultak, hogy a jövő évi BL indulásra gyakorlatilag az EL győzelem adna lehetőséget, kivéve persze ha sikerülne végre a szerencsétlen bajnoki döntetleneket győzelemmé konvertálniuk... Így tehát a Mourinho legénység a tétnek megfelelő komolysággal ült be az Európa Liga elnevezésű versenyautóba.

A United a csoportkörben csatlakozott az EL mezőnyéhez, ahol  a Fenerbahce, a Feyenoord és a Zorya ellen kellett pályára lépniük. Viszonylag simán, négy győzelemmel és két vereséggel, második helyen jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba (bár némi szívroham közeli állapotot azért csak sikerült okozniuk a szurkolóknak). A csoportkör után a Saint-Etienne elleni kettős győzelemmel folytatták a menetelést, majd következett az orosz Rostov. Hát rögtön az első meccsen sikerül leikszelniük Oroszországban (én azt vettem észre egyébként, hogy a török/orosz csapatok ellen hagyományosan hitvány eredményt ér el a United idegenben), a hazai visszavágón pedig egy nyögvenyelős, egygólos győzelemmel jutottak tovább. A negyeddöntőben következhetett az Anderlecht, szintén egy 1-1-s odavágóval. A hazai visszavágón sima győzelmet vártak a Vörös Ördögök szurkolói, de ismét egy 1-1-s végeredmény következett. A hosszabbításban a van Gaal bébi, Marcus Rashford lőtte tovább a Unitedet a 107. percben, akinek egyébként a f̶e̶l̶f̶e̶d̶e̶z̶é̶s̶e̶ felnőttcsapatba történő kényszerű felhozatala LvG azon egyik emlékezetes intézkedése volt, amire méltán lehetnek büszkék a szurkolók.

A Manchester United EL mérkőzései:

 • Feyenoord - Manchester United: 1-0
 • Manchester United - Zorya: 1-0
 • Manchester United - Fenerbahce: 4-1
 • Fenerbahce - Manchester United: 2-1
 • Manchester United - Feyenoord: 4-0
 • Zorya - Manchester United: 0-2
 • Manchester United - Saint-Etienne: 3-0 
 • Saint-Etienne - Manchester United: 0-1
 • Rostov - Manchester United: 1-1
 • Manchester United - Rostov: 1-0
 • Anderlecht - Manchester United: 1-1
 • Manchester United - Anderlecht: 2-1


A vendéglátó Celta Vigo igazi meglepetéscsapatként került a legjobb négy közé. A spanyol bajnokságban semmi extrát nem prezentáltak eddig (bár a Király Kupából kipottyantották a Real Madridot), sőt, a legutóbbi öt meccsükből négyszer ki is kaptak. Viszont a spanyolok által igen sűrűn megnyert Európa Ligában egész szépen menetelnek! A csoportkörben az Ajax, a Standard Liege és a Panathinaikos várt rájuk. A Celta 2 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség mellett második helyen jutott a legjobb 32 közé, ahol a Shaktar Donyecket hosszabbítás után tudták kiejteni. Következett az orosz Krasznodar, sima kettős győzelem és továbbjutás. A negyeddöntőben a Genk várt rájuk, az első meccset hazai pályán, némi meglepetésre 3-2-re megnyerték, majd a visszavágón 1-1-s döntetlen elérve bejutottak az elődöntőbe. Érdekesség, hogy a spanyolok a legutóbbi öt EL meccsükön még csak vereséget sem szenvedtek, négy győzelmet és egy döntetlen számlálnak. 

A Celta Vigo EL mérkőzései:

 • Standard Liege - Celta Vigo: 1-1
 • Celta Vigo - Panathinaikos: 2-0
 • Celta Vigo - Ajax: 2-2
 • Ajax - Celta Vigo: 3-2
 • Celta Vigo - Standard Liege: 1-1
 • Celta Vigo - Shakhtar Donetsk: 0-1
 • Shakhtar Donetsk - Celta Vigo: 0-2
 • Celta Vigo - Krasnodar: 2-1
 • Krasnodar - Celta Vigo: 0-2
 • Celta Vigo - Genk: 3-2
 • Genk - Celta Vigo: 1-1


És mik azok a faktorok, amiben bízhatnak a spanyolok?

 1. Hát elsőként abban, hogy amióta az Európa Liga, mint fogalom létezik (ugye nem egy újkeletű sorozatról van szó, hanem az UEFA-kupa utódjáról), azóta a hét döntőből ötször is spanyol csapat tudott diadalmaskodni (Sevilla 3x, Atlético 2x). Röviden kijelenthető, az EL klasszikusan a spanyolok játszótere. 

 2. Másodsorban jó előjel lehet, hogy a United az EL-ben idén lejátszott hat idegenbeli mérkőzéséből mindössze csak kettőt tudott megnyerni. Miért pont ma nyerne harmadszorra? 

 3. Bízhatnak a spanyolok abban is, hogy a United igencsak gyenge mérleggel rendelkezik a spanyol csapatok elleni meccseket nézve: 12 győzelmet, 16 vereséget és 19 döntetlent számlálnak, 59 rúgott és 67 kapott gól mellett. 

 4. Előnyt jelenthet a Celta Vigonak, hogy a manchesteri alakulatot egészen hihetetlen sérüléshullám sújtja. Gyakorlatilag majdnem egy kezdőcsapatnyi sztárjátékost kell nélkülöznie Mourinhonak az utóbbi időben és hiába épülne fel a mai estére Smalling, vagy Rojo, vagy Pogba (akik egyébként már edzésbe álltak), azért a lábakból hiányoznak a mérkőzések. Az imént említett három játékos mellett sérült többek között: Phil Jones, Zlatan Ibrahimovic, Fosu-Mensah, Eric Bailly és Luke Shaw, valamint Marouane Fellaini három meccses eltiltását tölti.
   

  Mourinho egyébként a sajtónak is kifakadt a napokban:

  "Fáradt és teljesen ki van merülve a csapat. Ebben a hónapban kilenc mérkőzést játszottunk, ez embertelen. A 22 fős keret 13-14 főre fogyatkozott...Nehéz szituáció ez. Még szerencse, hogy kiestünk az FA-kupából."

 5. Előnyt jelenthet továbbá, hogy a Celta Vigo még sosem játszott a United ellen, bár ezt inkább fordítva érdemes kijelenteni: A United még sosem játszott a Celta Vigo ellen. Az esélytelenebb csapat így meglepheti nagyobb nevű ellenfelét és a United sokszor akadozó kreatív támadójátéka miatt akár bravúrt is végrehajthatnak.

 6. At last, but not least: Az esti találkozót az a Sergey Karasev fogja vezetni, akinek a nevét minden magyar szurkoló egy életre megjegyezte tavaly nyáron. Az izlandiak elleni EB csoportmeccsünket a r̶o̶s̶s̶z̶ ̶n̶y̶e̶l̶v̶e̶k̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ mindenki szerint igencsak egyoldalúan vezette és több vállalhatatlan ítéletet is produkált. Egyébként a tar orosz sípmester a büntetők nagy imádója, az EB-t megelőzően 58 nemzetközi meccsen 21-t adott meg. Ebben is bízhatnak a spanyolok.

f1000.jpg

Miért várható angol győzelem?

Azért, mert a Unitednek nemes egyszerűséggel kell a jövő évi BL szereplés, muszáj a lehető legjobb tizenegyet felküldeni a pályára és a végsőkig harcolni. Aztán persze lehet, hogy az egész meccsből egy dögunalmas döntetlen sikeredik...

A spanyol Marca által készített interjú szerint Ander Herrera úgy gondolja:

"Úgy kell pályára lépni, hogy 50% esély van a továbbjutásra és 25% a végső győzelemre. Nem szabad elfelejteni a 2012-s Athletic Bilbao elleni párharcot, amikor az Old Traffordon és a San Mamésban is győzni tudtak ellenünk. A Celta nagyon hasonló futballt játszik és a nagyfiúk [Barcelona, Real Madrid] ellen tudtak fejlődni az elmúlt években, akiket nemegyszer le is győztek."

Este mindenre fény derül, a találkozó 21:05-kor kezdődik, élőben az RTL II közvetíti. 

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

Sz

Szólj hozzá!
2017. május 03. 10:55 - SportBetyárok

NBA: Rájátszás, 2.kör - KELET

konferencia2_kelet.jpg

Vége az NBA Rájátszás első körének, kialakult a 4 legjobb mezőnye. Lássuk, mi történt, és mi várható a párharcok során!

Boston Celtics vs Washington Wizards

A Boston Celtics az alapszakasz megnyerése után majdnem  egyből kiesett, hazai pályán kapásból 2 vereséget szenvedett, ám szerencséjükre a Bulls elvesztette kezdő egyesét, Rajon Rondót. Rondo az alapszakasz végére új erőre kapott, s mutatott valamit régi formájából. Azonban a 2. mérkőzésen ujjtörést szenvedett, s nem tudott pályára lépni a többi meccsen, ez pedig sorsfordító volt, s a Celtics zsinórban 4 győzelemmel nyerte meg a párharcot 4-2-re.

A Washington Wizards az Atlanta Hawks ellen jutott tovább, szintén 4-2-es összesítéssel, ám itt nem játszott szerepet a szerencsefaktor, a "varázslók" lejátszották őket a pályáról. A kiesés után a Hawks centere, Dwight Howard nemtetszését nyilvánította ki a kulcsszituációkban kapott szerepe miatt, mely kihatással lehet a nyári eseményekre.

Isaiah Thomas családi tragédiáját bár kiheverni biztosan nem fogja tudni, akár plusz motivációt is jelenthet neki. Szerintem az irányító teljesen meg fog őrülni, és minden mindegy alapon döntő faktor lesz a párharc során.

A Boston inkább funkcionál csapatként, mint a Wizards. A Washington a Wall-Beal párosra épít, s akárcsak a Raptors esetében (DeRozan-Lowry) ha nem fognak ki jó napot, akkor könnyen elúszhat  számukra a párharc.

Bármennyire is szépen muzsikált a Wizards az alapszakasz második felében, szerintem ez kevés lesz az időben észbe kapó Boston ellen.

TIPP: Boston Celtics vs Washington Wizards 4-2

170429001618-john-wall-isaiah-thomas-boston-celtics-v-washington-wizards_mobile-t1_1.jpg

A Cleveland Cavaliers bajnokhoz méltóan söpörte ki az Indiana Pacers csapatát, ám az eredmény korántsem tükrözi a valóságot. A tény például, hogy a 4 mérkőzés alatt összesen 16 pont volt a két csapat között a különbség(!) nem erre mutat.
A szoros végjátékokat nem tudta saját irányába billenteni Paul George csapata, így a söprés ténye olyannyira fájó, mint amennyire irreális.

A Toronto Raptors ráijesztett szurkolóira a Milwaukee Bucks elleni csatában, hiszen már a legelső mérkőzésen elvesztette pályaelőnyét. Sokáig úgy tűnt, hogy a fiatalos és lendületes Bucks lelépheti ellenfelét, azonban a kanadai alakulat edzője, Dwane Casey beállította Powellt a kezdőbe. Az ő színre lépésével megtáltosodott a csapat, Jason Kidd pedig nem tudott érdemben reagálni erre a felállásra, így csapatát végül 4-2-vel ejtették ki.

Az elmúlt években a Raptors próbálta megtörni a Cavs egyeduralmát, és PJ Tucker, valamint Serge Ibaka megszerzésével egyértelműen az a terv, hogy Tyronn Lue legénységének támadását megfékezze, a DeRozan-Lowry duóval pedig túldobja őket.

Őszintén szólva nagyon örülnék neki, ha nem ismétlődne meg a tavalyi döntő, hogy kissé izgalmasabb és változatosabb legyen az NBA, de nem látom azt, hogy a LeBron James vezette társaságot meg tudnák állítani.

TIPP: Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 4-2

20428683-mmmain.jpg 

Kövessetek minket facebookon is:

http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!
2017. május 02. 16:51 - SportBetyárok

A három óriás és a kis Dávid

- avagy kezdődnek a Bajnokok Ligája elődöntői!

A 2016/2017-s BL szezon elődöntőibe bejutó csapatok között megtalálhatjuk a két spanyol gigászt (Real Madrid, Atlético de Madrid), az olasz zebrákat (Juventus) és a francia bajnokságban szereplő kakukktojást, az AS Monaco-t.

Ha nem ismerném a klasszikus "a futballban bármi megtörténhet" és "a labda gömbölyű" sablonokat, akkor biztosan megkérdezném magamtól: Mit keres a Monaco az idei szezon négy legjobb csapata között? A kérdésre később választ kaphatunk, előtte azonban tekintsünk ki a ma esti mérkőzésre.

Real Madrid - Atlético de Madrid (2017.05.02 kedd, 20:45)

Szinte egy hónap sem telt el a madridi derbit (1-1-es végeredmény) követően, máris újra farkasszemet kell nézniük egymással a feleknek. Nem lépnek ismeretlen terepre ha BL összecsapásról van szó, konkrétan a legutóbbi döntőt pont egymással vívták meg a csapatok, amit Diego Simeone nagy bánatára az 1-1-s eredmény után tizikkel nyert meg a Királyi Gárda. 

3323232.jpg

Az összes európai kupát tekintve hétszer ütköztek meg a felek egymással:

2015/2016, döntő: Real - Atlético 1-1, tizenegyesekkel 5-3
2014/2015, negyeddöntő: Atlético - Real 0-0, Real - Atlético 1-0 
2013/2014, döntő: Real -  Atlético 4-1
1958/1959, elődöntő: Real - Atlético 2-1, Atlético - Real 1-0, összesítésben 2-2, majd az újrajátszásban Real - Atlético 2-1 

Érdekességként említeném meg, hogy az 1958/59-s szezon meccsein mindkétszer betalált a kispesti és madridi legenda, Puskás Öcsi.

Spanyol lapokban lehetett ma olvasni, hogy a Real játékosok duplázás esetén (bajnoki cím és BL győzelem) 40 millió eurós prémiumot zsebelhetnek be. Nem lehetetlen küldetés, bár erre mondjuk legutóbb az 1957/58-s szezonban volt példa...

Ezzel szemben a Matracosoknál nem prémiummal próbálják feltüzelni a játékosokat, hanem egy kis szurkolói támogatással. Mi a legjobb esti program egy Atlético szurkoló számára? Mondjuk megjelenni a csapat szállodájánál egy pár görögtűzzel, négy-öt behűtött sörrel (per fő természetesen) és egy adag jókedvvel addig énekelni a csapatnak, amíg elő nem bújnak a fészkükből.

Tippem ma estére: Hajrá egyik, ne hagyd magad másik.

Monaco - Juventus (2017.05.03. szerda, 20:45)

Szerdán rendezik a másik elődöntőt, ami a két csapat közös európai történelmének ötödik összecsapása lesz.

2014/2015, negyeddöntő: Juventus - Monaco 1-0, Monaco - Juventus 0-0
1997/1998, elődöntő: Juventus - Monaco 4-1, Monaco - Juventus 3-2

Eljött az idő, hogy feltegyem újra a bejegyzés elején lévő kérdésem, amire valószínűleg rajtam kívül sokan keresik a választ. Mit keres itt a Monaco? Hogyan jutott el idáig?

A klasszikusan szürke csapatnak számító Monaco 34 év után, 2011-ben esett ki a francia élvonalból, majd ezt követően Dmitrij Rjibolovlov orosz milliárdos mellényzsebből vásárolt magának egy kétharmados tulajdonrészt a csapatnál és nem titkolt célja a mihamarabbi feljutás, valamint a BL szereplés elérése volt. A csapat 2013-ban jutott vissza az élvonalba és olyan bombaigazolások sorát láthattuk megtestesülni, amire még Ázsiában is csettintenének a futballmágnások. A Monaco többek között olyan játékosokat igazolt, mint Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodríguez, vagy Ricardo Carvalho, sőt, állítólag az akkoriban a Honvédnál zsonglőrködő Danilo után is érdeklődtek. Na az lett volna az igazi durrantás!

Mindenesetre a hercegségi csapat nem csak a stabil élvonalbeli szereplést tűzte ki céljául, hanem egyenest a BL-be vágytak. Ezt a célt a 2014/15-s szezonban sikerült először abszolválniuk és első nekifutásra a negyeddöntőig meneteltek, ahol a Juventus 1-0-s összesítéssel kiejtette őket (hoppá, jöhet a revans?). A következő szezonban ismét a BL-ben mérethették meg magukat, viszont túl sok babér nem termett számukra, még a selejtezők során búcsúztatta őket az Arsenal 4-3-s összesítéssel. Egy év száműzetés az Európa Ligában, majd ismét a BL-ben mutathatták meg magukat, ahol egy viszonylag könnyű csoportból (Leverkusen, Tottenham, CSKA Moszkva) első helyen jutottak a nyolcaddöntőbe. A kisebbik manchesteri csapattal játszottak két elképesztő meccset, 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutottak tovább, majd következett a Borussia Dortmund. Én itt már legyintettem mondván sima német továbbjutás. Erre mit csinál a Monaco? Hát oktat egy kis futballt, rúg a Dortmundnak is hatot és továbbjut az elődöntőbe. Lehet nem is olyan kicsi az a Dávid?

A világ egyik legjobban védekező csapatának tartott Juventus és az Allegri legénység biztosan nem fogja hagyni, hogy ismét hercegségi gólokat lásson a közönség, így hajtós, brusztolós meccsre van kilátás. A bukmékerek egyébként a Monaco győzelmére adják a legtöbb pénzt, a bátrak most 7,25-s oddsért cserébe válthatják meg az esti imáikat (előre is elnézést a mélyen vallásos olvasóinktól). Az biztos, hogy egyik csapat sem feltartott kézzel fog pályára lépni, a labda pedig gömbölyű, így a futballban bármi megtörténhet. Még az is, hogy a Monaco megnyeri a BL-t. 

Tippem holnap estére: Győz a Juventus, vagy nyer a Monaco. Ha egyik sem, akkor biztosan döntetlen lesz. 

345.jpg

Vajon szerda este is így örülnek majd az olaszok?

 

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

Sz

Szólj hozzá!
2017. április 28. 18:00 - SportBetyárok

Darts PL: Mesteri performanszok Birminghamben

- van Gerwen hengerelt és biztos továbbjutó, Lewis viszont lassan csomagolhat.

A csütörtök estékre egy alapszabály érvényes: nincs focimeccs, nincs vacsorakészítés, nincsen meseolvasás a gyereknek. Ha csütörtök este, akkor Darts Premier League!

A 13. fordulóban Birmingham látta vendégül a talpon lévő nagyágyúkat és ismét remek estének lehettek tanúi a darts rajongók. 

James Wade és Adrian Lewis csapott össze kezdésnek, ami előzetesen remek nyitánynak ígérkezett, hiszen mindkettejüknek pontokra volt szükségük ahhoz, hogy életben tartsák a reményt. 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, majd Lewis kiszálló hibáját kihasználva Wade tudott győzedelmeskedni, ezzel elcsenve a nagyon fontos két pontot. A meccstől magasabb színvonalat vártam, Wade egy laza 93,74-s átlaggal tudta behúzni a partit. Lewis katasztrofális, 25 %-s kiszállót produkált...

nevtelen2.jpg

Ezután Dave Chisnall következett, ellenfélként Michael van Gerwen jelentkezett be. A mérkőzés eleje viszonylag unalmasan telt egészen addig, amíg Chizzy nagy meglepetésre el nem lépett a tar hollandtól 4-2-re. Chizzy tudta tartani emberfeletti tempóját és hiába kapaszkodott a zöld ogre, nem tudott rá felzárkózni. Chizzy már 6-4-re vezetett, de a győzelem kapujában egy rövidzárlat miatt három meccsnyilat is elhibázott dupla 18-ra. Gerwennek több sem kellett, azonnal visszajött a meccsbe és megnyerte az utolsó két leget, ezzel kialakítva a 6-6-s egált. 

Következő páros a jó formában lévő Peter Wright és a harmadik helyen tanyázó Phil Taylor volt. Mindketten nyugodtan várhatták az összecsapást, de a végeredmény szempontjából korántsem lényegtelen két pontról kellett dönteniük az uraknak. 2-2-ig kiegyenlített volt az összecsapás, de utána Wright elővarázsolta a kalapból azt az ellenállhatatlan bombaformáját, amit mostanában (és szerencsére) igen gyakran virít meg a nagyérdeműnek. A skót varázsló esélyt sem adott a legendának, sima 7-3-s söprés a végeredmény. Wright győzelmével berúgta az elődöntő kapuját és így biztos továbbjutó. 

Gary Anderson és Raymond van Barneveld folytatta a sort. A Repülő Skót kezdte jobban a mérkőzést, melyet a későn ébredő Barney ideig-óráig szorossá tudott tenni, de a végeredmény egy 161-s kiszállóval is megspékelt 7-4-s Gary győzelem lett. 

Következett a zárómeccs. De még milyen zárómeccs, azt az eget! Adrian Lewis és van Gerwen húzta fel a kesztyűt és a holland olyan meccset produkált, ahol ismét megmutatta: "A bajnok én vagyok!". A hátfájását úgy fest végleg kiheverő holland egészen embertelen, 110,75-s körátlagot produkálva küldte el csomagolni Lewist és ezzel az idei PL kiírás első nullázását láthatták a nézők. 

darts-michael-van-gerwen-adrian-lewis_3269140.jpg

Állás a 13. fordulót követően:

tavella.jpg

Sz

Szólj hozzá!
2017. április 21. 17:12 - SportBetyárok

Darts PL: Csodás Chizzy, titáni Taylor

- újabb meglepetések Írországban

A már-már megszokott beharangozó elmaradt, ezért most csak a 12. forduló történéseiről számolunk be nektek!

Az első mérkőzés Dave Chisnall és Adrian Lewis között zajlott le. Chizzy a múlt héten káprázatos feltámadást produkálva ikszelt le Gary Andersonnal, a mai mérkőzésén pedig még feljebb kapcsolt a fordulatszámon. Lewis pedig a múlt héten kilencnyilast produkált, s győzött is, így jó mérkőzésnek ígérkezett kettejük párharca. Chizzy rögtön elvette Lewis kezdését, s bár utóbbinak később feljavult a játéka, a kiszállózás nem ment neki, így Chisnall viszonylag komoly meglepetést okozva 7-3-ra intézte el Lewist.

dave_3017952.jpg
A következő mérkőzésen világbajnokok találkoztak, az est egyik leginkább várt mérkőzésén Phil Taylor és Gary Anderson feszült egymásnak. A nagy várakozás ellenére olybá tűnt, hogy hamar vége lesz a mérkőzésnek, tekintve, hogy Anderson 4-0-ra elhúzott riválisától. Phil Taylor nem nyújtja azt a produkciót, amit az elmúlt években megszokhattunk tőle. Ám ezen a napon megmutatta, miért is igazi legenda: sorozatban 7 leget (!!) behúzva, 7-4-re verte meg skót ellenfelét. Érdekesség, hogy mindketten 100 felett átlagoltak a meccsen. Nincsenek szavak.
83-11102013023118.jpg
A harmadik mérkőzés nem kápráztatta el a nagyérdeműt, a második helyen álló Peter Wright meccselt a tabella vége fele kullogó James Wade-del. 3-2-ig Wade-é volt az előny, onnan azonban váltani tudott a skót, s egy 11 nyilas kíséretében egyenlített, majd végül 7-3-ra húzta be a találkozót Wright.
peter-wright-pdc-world-darts_3246226.jpg
A negyedik mérkőzésen holland rangadó következett, az 50. születésnapját ünneplő Raymond van Barneveld mérkőzött meg a világelső Michael van Gerwennel. Barney a PL idei szezonjában egyedüliként már megverte egyszer ellenfelét, s 3-2-ig még most is volt rá némi sansza, azonban Gerwen sorozatban öt leget nyerve, simán verte Barneveldet, 7-2-es végeredménnyel.
van_gerwen_barney.jpeg
Az est zárómérkőzésén a korábban parádés teljesítményt nyújtó Chisnall játszott a hamvaiból feltámadó Phil Taylor ellenében. Az est korábbi szakaszában történtek miatt joggal várhattuk, hogy brutáljó partit lássunk, azonban ez nem történt meg. Ugyan Chisnall ismét parádézott, az öreg ma nem tudott felnőni a feladathoz, s valószínűleg mentálisan belefáradt korábbi mérkőzésébe, így váratlan, de sima vereséget szenvedett. Végeredmény: Chisnall - Taylor 7-2
Aktuális tabella (forrás:pdc.com)
allas_belfast.jpg
J

Kövessetek minket a Facebookon is :)
Szólj hozzá!