2017. június 05. 12:23 - SportBetyárok

NBA: Megkezdődött a Döntő

- a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers csata újabb felvonása

finals2017_masolata.jpg

 

Ember legyen a talpán, aki megmondta volna a szezon előtt, hogy a 2017-es NBA döntőbe ismét a GSW és a Cavs jut be. 

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Keleten egy csapat van, az pedig LeBron királyé, ám minden idők egyik legjobbja a tavaly vérrel-verítékkel megszerzett bajnoki arany után sem állt meg a toborzással, minőségi játékosokat hozatott maga mellé a trófea megőrzése érdekében. 
Gyakorlatilag minden nehézség nélkül mentek végig Keleten, az Indiana-t és a Toronto-t 4-0-al, a Boston-t 4-1-el küldték haza.

A Golden State a tavalyi döntőt részben nagyképűségének köszönhetően elvesztette, történelmi buktát hajtottak végre a 3-1-es vezetést követően.
Nem bízták azonban a véletlenre, a nyár folyamán megkörnyékezték legnagyobb nyugati riválisuk sztárját, Kevin Durant-et, aki az 'If you can't beat them, join them' - elvre hivatkozva alá is írta szerződését a szupersztárokkal teli csapathoz.
Nyugat az elmúlt egy-két évben már így is az "övék" volt, ezzel az igazolással pedig végérvényesen megváltották bérletüket a döntők előterébe. Talán a Spurs állhatott volna a legközelebb ahhoz, hogy meglepetést okozhasson, azonban legjobb és legrutinosabb játékosaik (Kawhi Leonard, Tony Parker) végzetes sérülésével és kiesésével teljesen esélytelennek bizonyultak.
A GSW így 3 söpréssel, összességében 12-0 mérleggel érkeztek meg a fináléhoz.

Többen úgy emlegetik a Warriors-Cavs párharcot, mint a korábbi nagy rivalizálást például a Bulls és a Pistons, a Boston és a Lakers, vagy a Pacers és a Knicks között (hogy csak párat emeljek ki), de ez már teljesen másról szól. A mai NBA-ben úgy néz ki, hogy akkor van esélyed a bajnoki címre, ha szupercsapatot építesz (ld. Boston Celtics, Miami Heat, stb.). Míg korábban aí legnagyobb sztárok egymás ellen feszültek, hogy bebizonyítsák,ők a jobbak, addig mára inkább összeállnak, és a könnyebb utat választják.

Hogy ez jót tesz-e az NBA-nek, abban nem vagyok bizonyos, de kövessük figyelemmel a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers döntőjét, hiszen akciókban, kinti dobásokban, és hatalmas zsákolásokban minden bizonnyal nem lesz hiány!

TIPP: GSW - Cavaliers 4-2

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr212564831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása