2017. május 18. 13:10 - SportBetyárok

Darts PL: Londonban fény derül a bajnok kilétére!

- végállomásához érkezett a PDC Premier League

 

anderon_van_gerwen_taylor_wright.jpeg

A 2017-es Darts Premier League szezon végéhez értünk. A mai napra is remek párosítások alakultak ki, izgalmakban vélhetően ma este sem lesz hiány.

Michael van Gerwen vs Gary Anderson

Az első elődöntő párosítása rögtön betudható a világbajnoki-döntő visszavágójának, melyet a holland gyakorlatilag simán behúzott.

43 alkalommal találkozott egymással pályafutása során a két fél, a tények pedig nyomasztó Gerwen-fölényről számolnak be: 27 holland győzelem mellett 14 Anderson-diadal, és 2 döntetlen szerepel. Az idei PL-kiírás során kétszer találkoztak, egy döntetlen mellett egy Gerwen-siker született.

Szintén az ő győzelme mellett áll az a statisztikai tény is, hogy korábban egyik PL-elődöntőben sem esett ki a legjobb négy között, mindig a döntőben szerepelt, valamint meglehetősen ritkán roppan össze nagy nyomást alatt.

Anderson azonban bármikor képes szintet lépni, s ha valamikor, akkor most kell össze kapnia magát, a 10 győztes legig tartó párharcban pedig bármi megtörténhet.

gary-anderson-michael-van-gerwen-sid-waddell-trophy-world-darts-championship_3383459.jpg

Peter Wright vs Phil Taylor

Peter Wright az utóbbi időkben zseniálisan játszik, tornagyőzelmek, remek kiszállók színezik játékát. Meglehetősen stabil játékossá vált mára, a korábbi időszakhoz képest sokkal magabiztosabbnak tűnik a porondon, már simán elhiszem, hogy megnyeri a meccseit.

Az ellenfél azonban nem más, mint az utolsó forduló(k)ban a negyedik helyet megkaparintó, rekordbajnok és legenda Phil Taylor, akit sosem szabad lebecsülni. Számára ez az utolsó PL-szezon, így vélhetően szeretne "éremmel" búcsúzni. 20 Taylor, 9 Wright győzelem, 3 döntetlen az örökmérleg, s az idei PL- ben mindketten 1-1 meccset nyertek egymás ellen.

16655_sydneysf_taylor1.jpg

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy van Gerwen - Wright döntő lesz, de megmondom őszintén, akkor sem lepődnék meg, ha Taylor és Anderson meccselne az aranyért.

Akárhogy is, remek estének nézünk elébe!
A döntő megtekinthető ma este 20:00 - tól a Sport1 csatornáján!

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5812513633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása