2017. május 11. 09:11 - SportBetyárok

Darts PL: Phil Taylor vagy Dave Chisnall lesz a befutó?

- ma este kiderül, hogy melyik nagyágyúnak sikerül bejutnia a rájátszásba.

Ma este az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik Aberdeenben, ahol eldől mely versenyzőkkel találkozhatunk a rájátszásban. 

Mivel a legutóbbi sheffieldi fordulóban Barney, Lewis és Wade is kikapott, így a maradék esélyük is elszállt, hogy bejussanak a playoffba, míg a Gerwen, Wright, Gary Anderson triónak sikerült már kvalifikálnia magát. 

Egy kérdés maradt csak ma estére:

Phil Taylor vagy Dave Chisnall csípi el az utolsó befutó helyet?

matchplay-day3-phil-taylor-dave-chisnall_3327611.jpg

Chisnallnak nincs túl sok sansza a továbbjutásra, annak ellenére, hogy egészen hihetetlen főnixmadárszerű feltámadást produkált az utóbbi hetekben, ezzel megadva magának az esélyt a rájátszásba jutáshoz.

De miért mondom, hogy gyakorlatilag esélytelen?

Nos azért, mert nem elég, hogy Taylor 2 ponttal többel rendelkezik nála (Taylor 17 pont, Chizzy 15 pont), legarányban is elég tetemes fórral rendelkezik az angol legenda. Ez Chizzynek -5-ös, míg Taylornak +5-ös, ergo Chizzynek minimum egy söprést kéne végrehajtania James Wade ellen és Taylornak is egy elég nagy vereséget kéne elszenvednie Lewistól ahhoz, hogy a 10 leges különbség nullázódjon, aminek az esélye valljuk be, igencsak csekély. Összegezve tehát Chisnallnak megvan az esélye a továbbjutásra, de ehhez a csillagok szerencsés együttállására van szüksége.

Ma még további két mérkőzést tekinthetünk meg, melyek a változatosság kedvéért szintén igencsak komoly téttel bírnak. Gerwen és Wright fej-fej mellett küzd az alapszakasz győzelemért, ami a dicsőség mellett igen komoly pénzjutalommal is jár (25000 font). Gerwen a skót Anderson ellen lép pályára, számára jó ómen lehet az aberdeeni helyszín, a nagy darts fanatikusok emlékezhetnek: tavaly pont itt érte el MvG a világrekordot jelentő 123.40-es átlagot Michael Smith ellen. Ennek ellenére meglepetést szimatolok, Anderson elcsíphet egy döntetlen ma este.

A skót nagymenő a holland van Barneveld ellen lép színpadra ma este. Barneynak mostanában nem jön ki a lépés, egy abszolút átlagos, szürke teljesítményt produkál, Wright viszont pont a héten nyerte meg European Darts Grand Prix elnevezésű tornát, ahol a döntőben pont Gerwent verte sima 6-0-s söpréssel. Mindent egybevetve Wright biztos rámozdul az alapszakasz győzelemre és Barney ellen minden esélye megvan egy nagyobb arányú győzelemre is.

Tippjeim:

Dave Chisnall - James Wade: 7-2
Phil Taylor - Adrian Lewis: 7-4
Peter Wright - Raymond van Barneveld: 7-2
Michael van Gerwen - Gary Anderson: 6-6

allas_14_ford.jpeg

Kövessetek minket facebookon is:
http://www.facebook.com/sportbetyarok

Sz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3012497533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása