2017. május 05. 11:21 - SportBetyárok

NBA: Rájátszás, 2.kör - NYUGAT

konferencia2nyugat_masolata.jpg


Vége az NBA Rájátszás első körének, kialakult a 4 legjobb mezőnye. Lássuk, mi történt, és mi várható a párharcok során!

Golden State Warriors vs Utah Jazz

A GSW a Portlandet söpörte ki az első körben. Kevin Durant pár meccs erejéig nem lépett pályára, ám nélküle is gördülékenyen játszott az alapszakasz győztese. A TrailBlazers küzdött becsületesen, de be kell látni, hogy ez ellen a Warriors ellen maximum 2 győzelem lett volna reális elvárás. A Portlandnek erősödnie kéne a nyáron, ha fontosabb szerepet szeretnének, de Lillard és McCollum is nagy pénzt keres, jelentős összegeket senkinek nem tudnak ajánlani, így maximum csere útján léphetnének előre.

A Utah Jazz 4-3-as összesítéssel jutott túl a Los Angeles Clippersen, mely számomra nem volt meglepetés. A Clippers idén is balszerencsés volt, a párharc elején lesérüpt Blake Griffin, és már nem is tudott segíteni csapatának. Paul és Jordan igyekeztek, de például JJ Redick teljesen eltűnt a párharcban, az ő kinti dobásaira nagy szüksége lett volna a csapatnak.Kérdés, hogy a Griffin-Paul-DeAndre Jordan trió megmarad-e a nyáron, hiszen látszik, hogy a végső cél közelében sincsenek, érdeklődőkből pedig nincs hiány. Érdekes nyár elé nézünk az ő szempontjukból is.

A Jazz nagyon jó csapat lett nyugaton, és ha nem a GSW ellen játszanának, akár komolyabb esélyük is lehétne, így viszont szerintem a tisztes helytálláson kívül nem sokra mennek majd a párharc során. Utah-ban megszorongathatják a Warriorst, de nagyobb reményeik nem igazán lehetnek. Szimpatikus csapat, és ha a magot egyben tudják tartani, hosszabb távon sikeresek lehetnek.

TIPP: Golden State Warriors vs Utah Jazz 4-1

ap_1152541636.jpg

 

San Antonio Spurs vs Houston Rockets

A Spurs 4-2-es összesítéssel jutott túl a harapós Grizzlies ellen. A csapatot a GSW-hez hasonlóan talán nem kell bemutatnom, a Warriors mögött a második legnagyobb döntő-esélyesnek tartom őket. Gregg Popovich neve biztosíték a minőségi játékra, csapata Duncan visszavonulásával sem lett gyengébb a pályán, noha az öltözőben betöltött szerepe hiányozhat. 

A Rockets meglehetősen simán jutott túl az Oklahoma elleni párharcon, Westbrook történelmi alapszakasza után a Rájátszásban is remek számokat hozott, de ez ide most kevés volt. D'Antoni legénysége azonban remekül muzsikál, gyakorlatilag az egész szezon során. A megfelelő játékosok érkeztek a csapatba a nyáron, támadásban nagyon erősek, viszont a védekezésben még rengeteg hiányosságuk van. Ugyanakkor érzésem szerint rendesen meg fogja nehezíteni kollégája, Gregg Popovich dolgát, viszont az átalakult Rockets szerintem idén még nem fog nyugati döntőt játszani.

TIPP: San Antonio Spurs vs Houston Rockets 4-3

9665928-nba-houston-rockets-at-san-antonio-spurs.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4712476141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása