2017. május 03. 10:55 - SportBetyárok

NBA: Rájátszás, 2.kör - KELET

konferencia2_kelet.jpg

Vége az NBA Rájátszás első körének, kialakult a 4 legjobb mezőnye. Lássuk, mi történt, és mi várható a párharcok során!

Boston Celtics vs Washington Wizards

A Boston Celtics az alapszakasz megnyerése után majdnem  egyből kiesett, hazai pályán kapásból 2 vereséget szenvedett, ám szerencséjükre a Bulls elvesztette kezdő egyesét, Rajon Rondót. Rondo az alapszakasz végére új erőre kapott, s mutatott valamit régi formájából. Azonban a 2. mérkőzésen ujjtörést szenvedett, s nem tudott pályára lépni a többi meccsen, ez pedig sorsfordító volt, s a Celtics zsinórban 4 győzelemmel nyerte meg a párharcot 4-2-re.

A Washington Wizards az Atlanta Hawks ellen jutott tovább, szintén 4-2-es összesítéssel, ám itt nem játszott szerepet a szerencsefaktor, a "varázslók" lejátszották őket a pályáról. A kiesés után a Hawks centere, Dwight Howard nemtetszését nyilvánította ki a kulcsszituációkban kapott szerepe miatt, mely kihatással lehet a nyári eseményekre.

Isaiah Thomas családi tragédiáját bár kiheverni biztosan nem fogja tudni, akár plusz motivációt is jelenthet neki. Szerintem az irányító teljesen meg fog őrülni, és minden mindegy alapon döntő faktor lesz a párharc során.

A Boston inkább funkcionál csapatként, mint a Wizards. A Washington a Wall-Beal párosra épít, s akárcsak a Raptors esetében (DeRozan-Lowry) ha nem fognak ki jó napot, akkor könnyen elúszhat  számukra a párharc.

Bármennyire is szépen muzsikált a Wizards az alapszakasz második felében, szerintem ez kevés lesz az időben észbe kapó Boston ellen.

TIPP: Boston Celtics vs Washington Wizards 4-2

170429001618-john-wall-isaiah-thomas-boston-celtics-v-washington-wizards_mobile-t1_1.jpg

A Cleveland Cavaliers bajnokhoz méltóan söpörte ki az Indiana Pacers csapatát, ám az eredmény korántsem tükrözi a valóságot. A tény például, hogy a 4 mérkőzés alatt összesen 16 pont volt a két csapat között a különbség(!) nem erre mutat.
A szoros végjátékokat nem tudta saját irányába billenteni Paul George csapata, így a söprés ténye olyannyira fájó, mint amennyire irreális.

A Toronto Raptors ráijesztett szurkolóira a Milwaukee Bucks elleni csatában, hiszen már a legelső mérkőzésen elvesztette pályaelőnyét. Sokáig úgy tűnt, hogy a fiatalos és lendületes Bucks lelépheti ellenfelét, azonban a kanadai alakulat edzője, Dwane Casey beállította Powellt a kezdőbe. Az ő színre lépésével megtáltosodott a csapat, Jason Kidd pedig nem tudott érdemben reagálni erre a felállásra, így csapatát végül 4-2-vel ejtették ki.

Az elmúlt években a Raptors próbálta megtörni a Cavs egyeduralmát, és PJ Tucker, valamint Serge Ibaka megszerzésével egyértelműen az a terv, hogy Tyronn Lue legénységének támadását megfékezze, a DeRozan-Lowry duóval pedig túldobja őket.

Őszintén szólva nagyon örülnék neki, ha nem ismétlődne meg a tavalyi döntő, hogy kissé izgalmasabb és változatosabb legyen az NBA, de nem látom azt, hogy a LeBron James vezette társaságot meg tudnák állítani.

TIPP: Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 4-2

20428683-mmmain.jpg 

Kövessetek minket facebookon is:

http://www.facebook.com/sportbetyarok

J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr412476019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása