2017. április 28. 18:00 - SportBetyárok

Darts PL: Mesteri performanszok Birminghamben

- van Gerwen hengerelt és biztos továbbjutó, Lewis viszont lassan csomagolhat.

A csütörtök estékre egy alapszabály érvényes: nincs focimeccs, nincs vacsorakészítés, nincsen meseolvasás a gyereknek. Ha csütörtök este, akkor Darts Premier League!

A 13. fordulóban Birmingham látta vendégül a talpon lévő nagyágyúkat és ismét remek estének lehettek tanúi a darts rajongók. 

James Wade és Adrian Lewis csapott össze kezdésnek, ami előzetesen remek nyitánynak ígérkezett, hiszen mindkettejüknek pontokra volt szükségük ahhoz, hogy életben tartsák a reményt. 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, majd Lewis kiszálló hibáját kihasználva Wade tudott győzedelmeskedni, ezzel elcsenve a nagyon fontos két pontot. A meccstől magasabb színvonalat vártam, Wade egy laza 93,74-s átlaggal tudta behúzni a partit. Lewis katasztrofális, 25 %-s kiszállót produkált...

nevtelen2.jpg

Ezután Dave Chisnall következett, ellenfélként Michael van Gerwen jelentkezett be. A mérkőzés eleje viszonylag unalmasan telt egészen addig, amíg Chizzy nagy meglepetésre el nem lépett a tar hollandtól 4-2-re. Chizzy tudta tartani emberfeletti tempóját és hiába kapaszkodott a zöld ogre, nem tudott rá felzárkózni. Chizzy már 6-4-re vezetett, de a győzelem kapujában egy rövidzárlat miatt három meccsnyilat is elhibázott dupla 18-ra. Gerwennek több sem kellett, azonnal visszajött a meccsbe és megnyerte az utolsó két leget, ezzel kialakítva a 6-6-s egált. 

Következő páros a jó formában lévő Peter Wright és a harmadik helyen tanyázó Phil Taylor volt. Mindketten nyugodtan várhatták az összecsapást, de a végeredmény szempontjából korántsem lényegtelen két pontról kellett dönteniük az uraknak. 2-2-ig kiegyenlített volt az összecsapás, de utána Wright elővarázsolta a kalapból azt az ellenállhatatlan bombaformáját, amit mostanában (és szerencsére) igen gyakran virít meg a nagyérdeműnek. A skót varázsló esélyt sem adott a legendának, sima 7-3-s söprés a végeredmény. Wright győzelmével berúgta az elődöntő kapuját és így biztos továbbjutó. 

Gary Anderson és Raymond van Barneveld folytatta a sort. A Repülő Skót kezdte jobban a mérkőzést, melyet a későn ébredő Barney ideig-óráig szorossá tudott tenni, de a végeredmény egy 161-s kiszállóval is megspékelt 7-4-s Gary győzelem lett. 

Következett a zárómeccs. De még milyen zárómeccs, azt az eget! Adrian Lewis és van Gerwen húzta fel a kesztyűt és a holland olyan meccset produkált, ahol ismét megmutatta: "A bajnok én vagyok!". A hátfájását úgy fest végleg kiheverő holland egészen embertelen, 110,75-s körátlagot produkálva küldte el csomagolni Lewist és ezzel az idei PL kiírás első nullázását láthatták a nézők. 

darts-michael-van-gerwen-adrian-lewis_3269140.jpg

Állás a 13. fordulót követően:

tavella.jpg

Sz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3412464625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása