2017. április 07. 14:17 - SportBetyárok

Darts PL: Nagy meccsek Dublinban

- Lewis és Taylor parádés meccset játszott, Wright a sírból hozta vissza

A nyolc főre fogyatkozott darts elit Dublinba látogatott, hogy szenzációs mérkőzéseket prezentáljanak a nagyérdeműnek. 

Mint ismert, szerkesztőkollégám beharangozójában megtippelte a mérkőzések végeredményét. Hát, a cikkem címe lehetett volna az is, hogy "J kolléga mellényúlásai", de nem szeretném elvenni a figyelmet a játékosok nagyszerű teljesítményéről.

Kezdésnek rögtön MvG lépett színpadra James Wade ellen. J kolléga sima MvG győzelmet prognosztizált, de a vártnál szorosabbra sikeredett a meccs. MvG maradék haja is égnek állhatott, amikor angol ellenfele brékelt és rögtön 2-4-re elhúzott tőle. Viszont a klasszis az klasszis, a kopasz holland 4 leget zsinórban behúzva 6-4-re fordított, majd a győzelem kapujában hajított egy hanyag 138-as kiszállót, ezzel 7-5-re nyerve a nyitómérkőzést

Wade 110.82-s, van Gerwen 113.61-s átlaggal zárta a napot, soha rosszabb kezdést.

mvg.jpg

A nap második meccsén az ősrangadó következett, a két nagyöreg összecsapása. Phil Taylor vs. Raymond van Barneveld. Taylor a vártnál simább, 7-3-as győzelmet aratott ellenfele felett a 200. Premier League meccsén. J tippje nem volt rossz, Taylorra húzta a meccset, csak a legarányt nem érezte.

Chizzy és Wright meccse következett, én ezt vártam leginkább (mert mindkét játékost kedvelem, mi másért). Dave Chisnall nagy lemaradással vágott neki a meccsnek, míg Wright viszonylag magabiztosan, az élmezőnyből várhatta az összecsapást. J kolléga úgy gondolta, Wright világklasszis formáját tekintve meglepő lenne ha nem ő nyerne. Chizzy olvashatta a beharangozót és a "szemét J" felkiáltással állhatott színpadra, mert 3-3 után egészen 6-3-ra elhúzott skót ellenfelétől. Ekkor jött a nap meglepetése, Peter Wright főnixmadár szerűen feltámadt és a sírból hozta vissza a partit. 6-6, idegenben jó az X is, gondolhatta a skót. J tippje említést sem érdemel annyira távol állt a valóságtól. Érdekesség, hogy mindkét játékos 100 feletti átlaggal zárta a napot.

 

A drámai feltámadást követően Gary Anderson és Adrian Lewis lépett színpadra . Az emlékek viszonylag frissek lehettek, mert pont egymással játszottak Cardiffban, ahol Anderson sima 7-3-s győzelmet aratott. J számított rá, hogy Lewis még egyszer nem fog ennyire enerváltan játszani, de azért biztos Anderson győzelmet jósolt. Lewis ezt másképp gondolhatta és idei talán legmagabiztosabb formáját mutatva 7-3-ra győzött a hitvány mód kiszállózó (14 % sikeres checkout) skót ellen.

gary.png

a jól ismert öröm elmaradt az este...

A nap zárómeccse következett, ahol a jó formát mutató (de vereséget szenvedő) James Wade és a Taylor által az asztalról lesöpört van Barneveld találkozott egymással. J egy hosszúra nyúló 6-6-os döntetlent előlegezett meg az uraknak, de bárcsak ne tette volna. Barney gyorsan elhúzott 4-2-re az angollal szemben, hogy aztán 6-2-re növelje előnyét. A holland egy legre volt a győzelemtől és nem teketóriázott vele. Sima 7-2-s Barneveld győzelem (végre!) a mérkőzés végeredménye.

Állás a 10. fordulót követően:

Kövessetek minket facebookon is: https://www.facebook.com/sportbetyarok/

Sz 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7012407817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása